Онлайн манипулациите срещу свободата на мнения

Няма много възможности за прочистване на Интернет от лавината фалшиви новини, която залива виртуалната публичност (главно през Фейсбук и Гугъл). Всички контрамерки са свързани по един или друг начин с... ограничаване свободата на мнения. Но свободата на словото, правото на мнение и свободната волеизява са основи на демократичната система. Дали ще изтриеш нечие нецензурно мнение или ще филтрираш достъпа до браузерите на някоя „онлайн "машина за измислици", върху тези действия тежи угрозата от обвинения в ограничаване на демократичните права и свободи, и откровено цензуриране. Как да постъпим? Дали да оставим "делото за спасение на давещите се, на самите давещи се" или да поемем риска за едно широко обсъждане и общо одобрение за създаване на публични изисквания и критерии, чието неизпълнение ще води до онлайн забрана на нелегитимни проводници на фалшиви новини? Подобно обсъждане засяга всички.
 • Форум
  Теми
  Мнения
   Последно мнение
 • ЗА
  От многото синоними на дискусия, ние избрахме спор, надявайки се, че така ще разкрием всички страни на един обсъждан проблем. Няма по естествени страни в един спор, от страните, които са ЗА изказано в спора съждение и такива, които са ПРОТИВ него. За да подпомогнем спорещите в "Мегдан" създадохме две групи спорещи. Сега сте в групата, която е ЗА предложената в анонса по дискутираната тема позиция.
  Под форуми: Тези, Аргументи, Коментари
  2 Теми
  2 Мнения
   Последно мнение от testmod Преглежда последните мнения
  Пет Яну 13, 2017 4:23 am
 • ПРОТИВ
  Ако в темата, по която искате да изкажете Вашето съждение, не откривате позиция, т.е. в нея няма ясно изразено отношение/предложение за решаването на проблем, който тя анонсира, то тогава е без значение дали ще запишете мнението си в страната ЗА или ПРОТИВ. В хода на спора неминуемо ще се откроят подобни антоними. Нека оставим на Модератора да подреди мнението Ви по стоимост.
  Под форуми: Тези, Аргументи, Коментари
  4 Теми
  4 Мнения
   Последно мнение от testmod Преглежда последните мнения
  Пет Яну 13, 2017 10:17 am
 • Микс зона
  Тук започва опит за постигане на консенсус нежду спорещите, заради изработката на Обща позиция (обособена е специална зона за вписването й) относно възможностите за решаване на дискутирания проблем. Тук поведението на участниците (и Модератора) се променя – търси се повече от всякога трансформиране на мнения в полза на "по-добрият аргумент". Тук мненията не се разглеждат като противоречиви, а като такива, които търсят допирни точки за постигане на общо решение.
  0 Теми
  0 Мнения
  Няма мнения
   

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron